Sınır ötesinde tarih yazdık ve Dev dişlerin sırrı

Responsive image
Gazeteci yazar Vedat Yenerer ile gazeteci yazar Pınar Türenç Irak savaşı döneminde sınırın diğer tarafında yaşadıklarını Gül Karyaldız’a anlattı

Sınır ötesinde tarih yazdık

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız’ın Kanal T’de hazırlayıp sunduğu ‘Söylenmez ki söyleyesin’ programına İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar,gazeteci yazar Vedat Yenerer ve gazeteci yazar Pınar Türenç katıldı.

Gazeteci yazar Vedat Yenerer ve gazeteci yazar Pınar Türenç, Irak savaşı sırasında gittikleri Diyarbakır’da ve sınır ötesinde yaşadıklarını seyircilerle paylaştılar. Pınar Türenç, sınır ötesine büyük bir cesaretle gittiğini ve haber yapıp Diyarbakır’a döndüğünü belirterek, “Gazeteci arkadaşım Vedat Yenerer beni karşıladı ve yukarıda 300 kadar gazeteci var. Onlara görünürsen olmaz’ dedi. Onlara görünmemek için ben yemeğimi odamda yedim” dedi

Gazeteci Vedat Yenerer de şehitler ve aileleri üzerine 3 yıl süren bir araştırma yaptığını bu araştırmayı da önümüzdeki günlerde kitaplaştıracağını söyledi.

Kitaptaki gerçek bir öyküyü seyircilerle paylaşan Yenerer, “Yakın zamanda çıkacak bu kitap Türkiye’yi sarsacak. İçinde çok önemli bilgiler ve belgeler var. Okuyanların çok etkileneceği bir çalışma” diye konuştu

DEV DİŞLER

Gazeteci Vedat Yenerer program sırasında gösterdiği çok büyük bir diş ile dikkatleri üzerine çekti. Dişi Prof. Dr. Seçkin Dindar’a gösteren Vedat Yenerer, ‘Bunun Adli Tıp Kurumu’na gösterilmesi gerekir” cevabını alınca, “Şimdi ben bunu Adli Tıp’a götürüp göstersem vücudun diğer kısımlarını da isterler” diye espri yaptı.

Vedat Yenerer, araştırmacı bir gazeteci olarak tarih öncesi çalışmalarda bulunduğunu bu çalışmaların sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını dile getirdi.

Programa katılan İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar da üniversite öğrencilerinin ikinci meslek edinmeleri konusundaki projesini anlattı. Dindar, “Üniversite öğrencileri mutlaka ikinci bir meslek edinmelidir. Ben bunu kendi okulumda gerçekleştirdim.” şeklinde konuştu

Gazeteci Pınar Türenç ise  \"Gazeteci Gözüyle Silivri Gerçeği\" kitabını anlattı. Türenç, Silivri cezaevine gittiği dönemde orada arkadaşlarıyla sarılıp kucaklaştığını ve notlar tuttuğunu ifade ederek, tuttuğu notları kitap haline getirdiğini kaydetti.

Türenç, kadın gazetecilerin köşelerine son verilmesini de eleştirerek, “Bir yerden biri çıkarılacağı zaman öncelik kadınlarındır. Türkiye’de çok başarılı kadın köşe yazarları vardır. Bunların bir çırpıda köşesine son verilmesi yanlıştır.” ifadesini kullandı.


Geri Dön