Köstebek Partinin İçinde mi?

Responsive image

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız'ın Kanal T ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘Söylenmez ki Söyleyesin’ programı etkin yayın çizgisiyle bu hafta da seyirciyi ekrana kitlemeyi başardı… Karyaldız'ın program konukları ise usta gazeteci Burhan Akdağ, gazeteci yazar Yıldız Çelik ve Akdağ’ın piyona öğretmeni  Cerem Onurluer oldu.

Programda konuşan Burhan Akdağ yapılan bir gizli çekimden dolayı üç milletvekilinin istifa ettiğini belirtti ama partilerini açıklamadı. Bu konuşma programınen dikkat çekici bölümünü oluşturdu.
Programına Anneler gününü kutlayarak başlayan Karyaldız, ilk sözü ise Burhan Akdağ’da verdi. Akdağ ise sözlerine, ‘İlk ve orta okuldayken bile gazetecilik yapacağım diyordum, 1983 yılında gazeteciliğe başladım, işimi çok seviyorum ve gazetecilik yapmaktan da çok mutluyum. Gazeteci olduğunuz içinde bir çok şeye şahit oluyorsunuz, devamlı bir tempo ile çalışıyorsunuz o tempo zaten bana çok büyük mutluluk veriyor. Bu arada bir yıl kadar uğraşın ardından yeni bitirdiğim ve yeni çıkan bir kitabım var, işadamı Yılmaz Ulusoy’la ilgili. Ulusoy’un 293 tane dostunun onun hakkında yazdığı mektuplar ve notlar, kitabın adı ise ‘Dostlarının kaleminden Yılmaz Ulusoy’ çok da güzel bir kitap oldu’ dedi.

“2012’de araştırma inceleme ödülü aldım”
Ardından sözü alan gazeteci yazar Yıldız Çelik ise, Suriye’deki izlenimlerini programda paylaştı, Suriye’nin Dünya mirası çok güzel bir ülke olduğunu ve 2012’de Suriye’deki izlenimleri adına Gazeteciler Federasyonu’nun yarışmasında araştırma inceleme ödülü aldığını da sözlerine ekleyen Çelik, ‘Aşk çok güzel bir şey orada ve dünyadaki en şımarık kadınlar bence arap kadınları’ diye konuştu.
“Evliyken başka birine aşık oldum”

Karyaldız’ın Burhan Akdağ’a yönelttiği sorular üzerine ise Akdağ, “Evliyken başka birine aşık oldum eşimden özür diledim ve ayrıldım” diye konuştu. 50 yaşından sonra piyano dersi almaya başladığını da sözlerine ekleyen Akdağ’ın yorumu üzerine sözü alan Piyano öğretmeni Cerem Onurluer, ‘Burhan bey çok başarılı bir öğrenci” yorumunu yaptı.

“1 hafta da botla İstanbul’dan Antalya’ya gittim”
Usta gazeteci bir anısına da programda yer verdi, “1980’ler de bir haftada botla Dolmabahçe’den Antalya’ya gittim değişiklik olsun spor olsun diye, bütün gazeteci arkadaşlarım ve dostlarım geldiler vedalaştılar benimle” dedi.

 “Bizim yaptığımız gizli kamera çekimleri ilklerden biri sayılır”
Gül Karyaldız’ın Akdağ’a ilk yapılmaya başlanan gizili kamera çekimleri ve gizli kamera düzeneği kurmak adına bir partiden gelen teklifle ilgili sorduğu diğer sorular üzerine ise Burhan Akdağ, “Bizim yaptığımız gizli kamera çekimleri ilklerden biri sayılır ve ilk Ebru Gündeş’e yapmıştık, ayrıca bir partiden beni çağırdılar, o parti o sene iyi bir milletvekili çıkardı ve genel sekreteri beni Ankara’ya çağırdı ve, “2 bin 500 milletvekili aday adaylarıyla birebir ben konuşacağım ve tüm adayların sesini kaydetmem lazım” dedi. Tamam düşüneyim dedim, o ara Kanal 6’da çalışıyordum kanalın patronu bana Amerika’dan James Bond çanta getirmişti, çantanın bir özelliği açıyorsun kağıt kalem her şey var ama istediğin zaman o ortamdaki tüm konuşmaları kaydedebiliyorsun, ben de çantayı Ankara’ya kendisine götürdüm kendisi de baktı çok hoşuna gitti ve daha sonra 2 bin 500 kişinin o parti ile ilgili neler yapacağını ve konuşmalarını kaydetmiş, daha sonra o parti bana o sene “İstanbul’dan illaki bizim milletvekili adıyımız ol” dedi, kabul etmedim ben gazeteciyim ve gazetecilik yapacağım dedim. O dinlemenin ne faydası olduğunu da gelince, daha sonra o partiden 3 milletvekili istifa etmek zorunda kaldı. Çünkü partiye gidiyorsunuz ben bu parti için bunları bunları yaparım diyorsunuz, fakat tersini yaptığınız zaman adam da ses kaydı var ve çıkarıyor sen bunu dedin diyor. Ayrıca bu parti gizli bir birim kurmak istedi ve bana “Buyur Amerika’ya git ne istiyorsan al ve bu birimin başında ol” dedi.

Sayın Semra Özal “Boşverin çocuklar bulaşmayın siz gazeteciliğinizi yapın” dedi.
Kusura bakmayın ben böyle bir şey yapmam dedim ve bu isim halen partide görevli etkin bir isim, “Ben söyledim ama söylemedim” bunu bilen 3 - 4 kişi var başka bilen yok, sonrasında Sayın Başbakanımız partisini kurarken, Adnan Şenses Adnan abi Tayyip bey seni istiyor seninle eşin birlikte partinin reklam ve halkla ilişkilerini yapın dedi, bizim nikah şahidinim Sayın Semra Özal’dı “Boş verin çocuklar bulaşmayın siz gazeteciliğinizi yapın” dedi, bizde bulaşmadık” dedi. Akdağ son olarak cümlelerini “Annemin ve çocuklarımın annelerinin anneler gününü kutluyorum” diyerek noktaladı.


Program Videosu:

Part 1: https://www.youtube.com/watch?v=IBiuzKf7FBg 
Part 2: https://www.youtube.com/watch?v=12lArIZ-5Rw 
Part 3: https://www.youtube.com/watch?v=Nfwv8MviBCk 
Part 4: https://www.youtube.com/watch?v=2vHvwfVOzBY 


Geri Dön