AKDEV Genel Başkanı Karyaldız ABD'nin yeni parlamenterleriyle görüşecek.

Responsive image
Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, yıl sonunda ABD'nin yeni parlamenterleriyle bir araya gelip, lobi çalışması yapacak.

Manhattan ve New Jersey'deki Türk yürüyüşlerine katılan Gül Karyaldız, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, yardımcısı Ahmet Denk, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, Başkan Yardımcısı Tolga Tekman, Ayyıldız Derneği Başkanı Cenk Çoktosun, Brooklyn Belediyesi Başkanı Eric Adams, Peterson Belediye Başkan Yardımcısı Derya Taşkın ile birer görüşme yapmıştı. ABD'deki lobi faaliyetlerinin ardından Fransa'nın Lyon kentine geçen Gül Karyaldız, Türkiye'nin Lyon Konsolosu Mehmet Özgür Çakar'ı da ziyaret ederek bu ülkede de Türk Bayrağı açmıştı.
Genel merkezi Adana'da bulunan AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, Türkiye lobisi için bir kez daha ABD'ye gidiyor. Yıl sonunda ABD'nin yeni parlamenterleriyle birer görüşme yapacak olan Karyaldız, ABD'nin yeni yönetiminden beklentilerini anlatma fırsatı bulacak. Ziyareti çok önemsediğini belirten Gül Karyaldız, birçok konuda mesaj vereceğini söyledi.

ADANA, (DHA)

Hurriyet.com.tr



Geri Dön